bra bra

just nu sitter jag och är ganska slut. jag och mami har nyss tränat på friskis och svettis. det är värsta mysgrabben som leder halvtre passet på lördagar. jag älskar honom! ingen är så bra som han när det kommer till att leda gympapass. jag är slut och sliten från igår också. det blev dj-förfest innan jag, emilie, sofia och amy drog till ÖG där vi stod på listan (det kändes ganska fett att komma in förbi kön och sådär, även om det inte var värsta grejen) elin och viktoria spelade, alltså do it, som nästan är lika bra som dj houseviwes. det menar jag verkligen! do it är grymma! även om de själva säger att de mixar dåligt ibland hör jag ingenting som är dåligt! jag och emilie roade oss med drinkar och sånt man kan göra när det är nationspriser. vi träffade även skofabriken som ska måla skor till vårat första uppträdande som dj:s. och det är ett uppträdnde ganska snart för jag, emilie, amy, sofia och kanske jessika kommer snart vända plattor på en klubb nära dig så håll utkik! inget man vill missa.
det var helt enkelt en grym kväll igår som slutade med hamburgare och matilda. mycket trevligt! jag träffade även massa schyssta människor som jag inte sett på länge på ÖG. jag och åsa bestämde att vi ska ha en elevrådsreunion från förra året i vårt elevrådsrum. det ska bli kul och prata gamla minen och bli lite nostalgisk.

nu är det paj och städning av rummet som gäller


tjarå!

en skarp analys

jag har haft det bra sen sist måste jag säga. alla mina dagar är som en fest.
nu har jag varit i sthlm lite och levt livets glada dagar. vi firade lovet med att gå ut på baba. jag hade sjukt kul och tänkte skriva en + och - lista över det hela

+ (plus)
- att stället låg i en källare
- killarna i baren som förlängde happy hour och bjöd oss på saker
- att det finns folk som fortfarande seriöst spelar broder daniel ute
- gustav bh, vilken kille alltså! han gjorde min kväll
- alexander och alexandra, två schyssta nya bekanta
- att sammanlagt göra av med typ 70 spänn på en helkväll (och då är fikat med julia inräknat)
- lidingöbrudar som klagar på att sina pojkvänner befinner sig i paris (händer inte i uppsala)
- cicci och hennes lägenhet på ringvägen, kanske bästa övernattningsstället genom tiderna

- (minus)
- vakterna, det är inte okej att hålla på insläppet så långt som möjligt bara för att man vill tjäna pengar
- att man får kvitto när man köper saker (jag hatar verkligen kvitton)
- att folk seriöst spelar broder daniel ute, det känns så himla 2003 på nått sätt och jag ska inte vara den som är den men vad hände med all dansvänlig techno? indieklubb är kanske inte min grej?
- att när klockan är tre (prick tre verjkligen) stänger dj:n av musiken och alla går hem. varför måste det vara såhär just i sverige? svartklubb efteråt? tio minuter till? nej tre ska allting självklart stängas
- dj:sarna. det är inte okej att trycka på play, spela låte, trycka på stopp när den är slut, ta ut skivan, sätta in nästa skiva och trycka på play. DET ÄR INTE OKEJ!!! jag ska inte vara den som är den men lite mer kanske dom hade kunnat lägga ner på det hela?
- killar som trot att man antingen vill hångla med dom eller gå hem och ha sex med dom när allt man vill är att bara dansa och ha lite kul!

men avslutningsvis hade jag det trevligt och träffade sammanlagt julia, gustav, ludde och hedvig från min konfa. inte helt fel att se er igen!
ikväll blir det knas med emilie, amy och en till brud. det ska bli roligt och schysst att dansa till elin och viktoria igen. jag måste ju ta igen eftersom jag befinner mig på lidingö och elevriksdagen när nästa modem är. surt men vad gör man inte när man lovat uppsalas elevråd evig trohet?

men först ska jag städa...


tjarå!

god damn it

mitt rum står inför stora förändringar! (därav att jag är hemma och är tråkig) men desto roligare blir det sen när mitt rum kommer vara party-rummet 24/7!!
känns lovande det här! + att det idag har inkommit 6500 spänn på mitt konto vilket känns otroligt bra! pengar rullar in som det ska som vår favoritrappare petter brukar sjunga.
det är mycket som känns lovande i mitt liv. fast så brukar det vara now-a-days (känns som jag har skrivit det här förut men seriöst så går det bra nu!)
idag, om mamma kommer hem i rimlig tid, ska hon och jag åka till tågstationen och köpa tågbiljetter till berlin. känns bra va! miljövänligt till berlin, kan det bli bättre? tror ej det!

nej nu ska jag tillbaka till rummet och fixa lite grejer, och om du kära bloggläsare är bra på det här med datorer får du gärna säga till då jag tänkte köpa mig en bärbar dator men är ganska lost i datordjungeln så att säga. allt jag vet är att jag inte vill ha en mac. visst, dom är snyggare, "mer street", det går och jobba bättre med musik och bilder på dom och antagligen är dom säkert bättre än vanliga datorer men jag HATAR dom!! därför blir det ingen.


tjarå!

en tjock, bitter maxätande kärring - that's me!

jag är för tillfället tröttare än tröttast och är otroligt sugen på max hamburgare. eller chicken nuggets dårå men från max. jag håller på att organisera en syskontripp där lite senare ikväll. får se hur stort genomslag det får med tanke på att mina syskon är hälsofreak big time. iallafall två. i malin finns det fortfarande lite vett kvar även om det börjar dvala. fast det är väl bara att erkänna att om 20 år är det jag som sitt tjock som ett hus i en ensam lägenhet i någon förort, ogift och med ett jobb på typ posten medan mina syskon lever schyssta liv i typ uppsala eller göteborg. men det känns ju surt om det skulle hänga på vem som var mest sugen på max den där påskdagen 2008. fast ogift blir jag nog, om man ska tro malins expertuttalande från i höstas. eller alltså, vi ska ju inte vara så negativa. man ska inte alltid tro på expertuttalanden.

fin helg annars. väldigt lugn och meditative. precis så påskhelgen ska vara. farfar var här och det var schysst. jag har sedan igårkväll ätit mer kött och godis än vad jag ätit på typ en månad. känns otroligt bra. nu börjar min sjuka köttkonsumtion igen. eller sjuka och sjuka. den är sjukt stor om man gemför med typ hilding. fler föräldrar borde låta sina barn vara vegetarianer ända från början om vi ska kunna hålla detta klimathot under uppsikt. och mindre barn som blir som mig och avgudar kött och tycker att det döda djuret är det bästa människan någonsin fått!


tjarå!

you wanna dance hunny?

jag känner mig nästan fortfarande lite bakfull sen igår. det brukar ju ändå gå över hyfsat tidigt på dagen men jag hällde väl i mig mer än jag minns igår. det var en kul kväll iallafall med bra människor och sånt där som krävs för en lyckad kväll.

snart är det så ska det låta och mest av allt vill jag bara stoppa i mig tårta för resten av kvällen. men det är långfredag idag så det får bli imorgon istället. jag lär ju gå upp minst fem kilo den här veckan när jag äntligen får äta kött och godis och tårta hur mycket jag vill. jag tänker verkligen inte hålla tillbaka nånstans!


annars växer sig peppen för onsdag sig större och större.


tjarå!

Dj Untz, snart i en klubb nära dig?

jag säger bara oj! det var inte meningen att jag typ halvt bokar in mig och emilie på att dj:a. alltså, inget är bestämt men det kan komma att bli eftersom jag skickar iväg mail om intresse fast jag inte borde. menmen, vad gör man inte? det får helt enkelt bli hårdträning på lovet och sen hårdträning varje vecka framöver! övning ger färdighet så kanske kanske att vi snart kan bli bra och spela ute. skulle ju verkligen vara hur grymt som helst. men jag ska nog ringa emilie nu och sen ligga lite lågt ett tag med det här med mailing


tjarå


working class hero

igår jobbade jag 9 timmar. det tar cirkus två timmar att ta mig dit och två timmar att ta mig hem. vilket betyder att jag spenderade 13 timmar med mitt jobb igår. vilket betyder att jag inte hann göra ett piss annat. men det funkar det också. jag vet faktiskt inte rikigt hur jag ska orka mig ut i det riktiga livet efter skolan sen. jobba såhär 5 dar i veckan!! fast oandrasidan kommer jag ju inte jobba 100% som rundringare för operation dagsverke i sthlm så det kommer nog bli rätt så chill ändå.
  det bästa på jobbet igår, förutom det otroligt goda påskbordet, var när jag snackade med emanuel på lars-erik larssongymnasiet i lund. dom ska fixa värsta konserten med måns zelmerlöw från idol och värsta modevisningen med gratis kläder från massa affärer i lund. sånt där får mig att bli på bra humör när människor gör bra och roliga saker för operation dagsverke.

nu ska jag ha ett prov i matte, jag visste inte om det.men det går säkert hur bra som hlest eftersom jag är GRYM på matte, NOT!


Tjarå!!!

randoms i kommentarerna

okej, massa random brudar går in på min blogg och kommenterar snälla saker. 
anledning 1: dom kanske bara var på bra humör och gick in på valfria randombloggar och skrev snäll kommentarer
anledning 2: dom tänkte att jag skulle gå in på deras blogg för att se vem det är så att dom får fler besökare
anledning 3: dom är inte alls random utan egentligen mina vänner bara det att jag är sämst på att känna igen människor

jag tror stenhårt på anledning 2


tjarå!

slutet på allt!!!!!

ÄNTLIGEN KLAR!!!! eller inte riktigt, men nästan. självklart är det mitt projektarbete jag syftar på. idag skulle vi skrivit ut det sista fanzinet men eftersom skrivaren krånglade alldeles för mycket gick det inte. men eftersom jag inte är här imorn utan i sthlm och jobbar så känner jag mig väldigt färdig. jag har fixat iordning med texterna och allting är ganska frid och fröjd.
   jag ska snart på mitt sista styrelsemöte med uppsalas elevråd. efter detta blir det mustafas uppgifter att göra det. efter det kanske jag ska gå på basket med mina grabbar men jag tror nog inte att det blir så med tanke på min otroligt långa to do list som jag borde börja kapa av.


jag måste också säga att jag är otroligt nöjd med mig själv. igår var jag och dj:ade med jessika och det gick hur bra som helst för min del. mycket satt som det skulle och jag kände mig bara sådär allmänt duktig som man gör ibland. det kanske kan bli något av det här med dj:andet trots allt. skulle ju vara sjukt kul..

det blir hårdträning på lovet helt enkelt!




tjarå!

/Dj Untz


skolan dårå..

jag är ganska slut idag. inte för att det har varit en särskilt hård dag. eller jo, lite. jag har trots allt varit i skolan mellan halv 9 och 5 och haft nästan lektioner hela den tiden. det var inte igår så att säga. men det är bra antar jag att jag börjar ha lite lektioner och iallafall har en normal skoldag i veckan. matte c går bättre än vad jag trott. ett stor eloge till mig att jag verkar klara det! det var vi inte många som trodde.
   snart ska jag iväg och dj:a med emilie och jessika. det ska bli trevligt även om jag och emilie inte hunnit göra vad som står på våran "to do list".

kan avsluta detta korta inlägg med att internetbanken är det bästa som någonsin hänt mig. äntligen ska jag kanske klara av att hålla ordning på mina pengar och inte göra av med sjukt mycket i onödan.


tjarå!

kanonershelgen

pengagrejen har löst sig lite. jag fick 650 spänn av mami och papi som dom var skyldiga mig så det känns genast mycket bättre.
men för att återgå till helgen. den ultimata helgen skulle man kunna kalla den för. det hela började med att vi hade en kortis mattelektion och det kändes bra med 40 min räknande i stället för 90. doktor och fish and chips.
jag åkte ner på stan och träffade matilda och lukas.
vi fikade och jag köpte massa spexgrejer. christoffer och vi tog en farväl fika innan han drar till barcelona i 5 veckor.
hem och sova lite och så.
hem till matilda för att baka tårta och fixa oss. vi blev snyggare än snyggast och folket kom. det blev en fin förfest med mycket roligt och blablabla. aleksandra sakndes dock.

sen bar det in till orange där vi dansade tills svetten rann och träffade många trevliga människor. louise, erik, anton och gustav var där vilket var mycket trevligt. anders från rättvik hade också hittat dit och lite klassisar. förutom dom var det många schyssta polare som hängde där. jag lärde även känna lite nya folk som så bör. venla var en av dom. mycket trevlig tjej som tydligen hade gått i samma klass som mickael grenefalk. många vänner var dock väldigt tråkiga och drog hem tidigt men det gjorde inte överdrivet mycket när den perfekta blandningen av människor ändå var där. jag följde sedan med julia på en efterfest hemma hos någon rockers som hade kepsen bakochfram och spelade luftgitarr till system of a down. jag hade ett väldigt djupt samtal med en tjej från stockholm om hur viktigt det är med vuxnas närvaro i tonåringars liv.
efter ett tag drog vi och jag försökte övertala julia, benjamin, john och en brud om att det inte alls var långt till luthagen.

lördagen var en stor bakisdag fast jag gick ändå duktigt upp i tid och intervjuade Maj och Ellen till mitt projektarbete och efter det coachade jag basket. när jag var klar med det kunde jag åka och köpa pizzabröd och åka hem och ha min bakismorgon med pizzabröd, tsatsiki och mineralvatten. kvällen erbjöd tacos och melodifestivalen med tjejerna i klassen och sedan 90-tals fest hemma hos hanna som har fyllt 18. en otroligt bra hemmafest med chips och popcorn och bar med billiga priser.
efter det drog vi in till stan och palermo med kicki och carro.

idag har jag pluggat och haft konfirmander. skön dag och snart är det en ny vecka med slutspurt både med projektarbetet och fastan. tiden går otroligt fort men det är nice.
nu är jag trött och ska sova.

här följer min helg i bilder:
image54
min outfit

image55
matilda

image57
carra, julia och jag

image58
carra, julia och lukas

image59
jag och matilda var tvugna att skåla med smirenoff ice

image60
matilda, julia och emilie på modem

image61
emilie och jag

image62
venla och jag

image63
lisa på hannas 90tals fest

image64
jag på festen

image65
denna bild får avsluta detta inlägg


tjarå!


pengar rullar ut som dom inte ska

jag förstår inte. jag förstår verkligen inte hur jag bara kan ha 14 spänn kvar på mitt kort. det var ju typ 1700 kr på det innan helgen. jag kan omöjligt ha gjort av med alla dom pengarna. helt omöjligt! det här är inte bra alltså! jag behöver åka och göra ett kontoutdrag på måmangen och se om det verkligen kan stämma. jag kanske borde gå en kurs som lär mig hur man håller i pengar? så här får det inte gå till iallafall. känns bra att den 25 inkommer det cirkus 5000:- dit. då ska jag överföra dom på en gång!!

jag täntke skriva en liten resumé om min helg här senare idag eftersom den har varit en av dom allra bästa på mycket länge. men först ska jag ha konfirmander och göra ett kontoutdrag.



tjarå!

sjukan

snart ska jag till doktorn igen. denna vecka blir en riktig sjukhus vecka. eller, det blir två gånger jag är där. och det tycker jag är ganska mycket med tanke på att jag annars inte hänger där överdrivet mycket. idag ska jag cykla med en liten kamera instoppad i näsan. det är sådär lagom fresh och sen att cykla till man typ tappar andan (det gjorde jag förra gången jag cyklade där men nu är jag ju opererad så det kanske går bättre denna gång) är inte det lättaste. men lite mysigt är det ju alltid.

igårkväll skrev jag en fin inköpslista på alla spexiga grejer jag ska köpa tills ikväll då det ska maxas totalt! jag som egentligen borde spara mitt nuvarande cashflow känner på mig att flertalet av hundringarna som nu lugnt och skönt vilar på mitt konto kommer få en ny ägare efter denna kväll och natt. jag förstår inte varför jag inte bara kan få den där koden så jag bara kan lätt och smidigt öppna ett sparkonto så jag slipper begymra mig över att jag har tillgång till alla mina pengar.

menmen, ikväll blir det alla tiders fest och jag är aldrig den som bangar.


tjarå!

noll8

längtan just nu. festival festival festival!!! arvika arvika arvika!! lite dans skulle ju inte sitta helt fel. mitt rum är ju inte alltid det ultimata dansgolvet- även om jag har en discokula och dödande musik



tjarå

dagens update

Idag har jag gjort ett EKG test. Det gick väldigt bra och jag fick massa komplimanger av sjukhuspersonalen. De tyckte att jag var en hejare på att springa på rullband och ville knappt tro mig när jag sa att det var andra gången i mitt liv jag gjorde det. Första gången var för typ 3 år sen kanske hos sjukgymnasten. Då tappade jag andan. Det gjorde inte jag utan kom idag upp i min maxpuls tydligen. Den låg på 206 och det är bra om jag ska tro läkaren.

Peppen att flytta ihop med chrillerille igen är ganska stor. Men vad tror du om en lite mindre tvåa i typ luthagen, salabackar? Jag gillar Gottsunda och var lägenhet (jag kallar den fortfarande för vår lägenhet även om det var ganska länge sen jag flyttade hem) men det är ändå en bit från stan. Och jag gillar ju att ha nära till saker och ting. Och nu när Matilda har flyttat därifrån blir det ju inte lika soft.

Jag saknar Alle en hel del. Men det är väl ganska logiskt eftersom hon är min dunderbästis. Jag saknar Lukas också en del. Han är också en bästis. Matilda och Emilie har jag träffat så det är inte lika farligt med dom. Men fredag kommer bli bäst alla tiders! Då är ni bjudna på tårtförfest hemma hos Matilda innan vi går till orange och dansar oss svettiga till Do It och deras dödstechno (som jag hoppad det blir mycket av!)


tjarå!

drömmen om tillbakaflytten till gottz

christoffer ringde nyss och vae sweet. han sa att jag är den bästa han någonsin bott med. känns bra att vara den personen! så nu blir det bara till att jobba ihop lite cashflow så kan jag flytta dit igen. skulle vara bra, bättre bäst!! christoffer är en fin kille alltså!

annars är jobbsökandet i full gång och det verkar som att jag har fått två napp. tråkigt att operation dagsverke jobbet slutar om typ 3 veckor. annars ligger helt klart peppen på berlin sista helgen i april och new york med KU-brudarna. kan inte bli bättre alltså!



tjarå!

Bra grej.

Nu sitter jag här och är bara sådär allmänt nöjd med livet som jag för det mesta är nowadays. Jag vet inte riktigt varför jag alltid går omkring och känner mig så otroligt nöjd med livet! Men någon anledning måste det ju vara. Just nu sitter jag och lyssnar på Dj Housewives dansprogram på p3 som de sände i lördags. Otroligt bra! Kan ha något att göra med min nöjdhet! Helt klart Sveriges bästa kvinnliga Dj:s. Kanske även Sveriges bästa Dj:s manligt som kvinnligt. Jag har dansat till dom två gånger och det har varit två helt fantastiskt underbart danshärliga gånger! Jag ser grymt mycket fram emot deras arvikaspelning. Arvika generellt kommer bli årtiondets fest. Jag är sjukt nöjd med deras bandbokning hittills (och bitterheten över att Kent kommer börjar släppa, jag kommer aldrig förlåta arvika helt för denna stora bokningsmiss från deras sida men jag ska uppträda moget i frågan och läss det bakom mig).
   Snart ska jag iväg och Dj:a lite själv. Jag och Emilie intar replokalen om en halvtimme för att vända lite plattor och bara spela allmänt bra och dansvänlig musik. Ska bli gött! Jag har även raggat lite folk som kan dela ut chili så snart ska jag väl ha råd med arvikabiljetten (som dom MÅSTE släppa!!!!)


image53

såhär kan det se ut när jag är in action


8 mars

idag är det internationella kvinnodagen! det är en fin dag fast jag är lite kluven till dens existens. det är grymt bra att man uppmärksammar kvinno och jämställdhetsfrågan. men att det ska behövas en dag för det visar bara på hur förtryckande den här världen är. alla dagar borde ju vara jämställdhetens dag. problemet borde alltid uppmärksammas tills den dag problemet med kvinnoförtryck försvinner (om den nånsin kommer komma, men jag är optimist!) en dag som denna får jag alltd en liten längtan att gå med i något hårigt, ultraradikalt, überfeministikt kollektiv och bara gå omkring och hata män och göra massa aktioner. lebbsex kanske också tillhör ett sånt kollektiv? för vem behöver en man för att njuta!? inte ett hårigt, ultraradikalt, überfeministiskt kollektiv iallafall! vi får se om jag någonsin flyttar in i något liknande... men då funkar inte min kärlek till AJ. men den får jag väl ha i smyg antar jag.

igår var en bra dag. solen lyste, jag förstod matten, första elevrådsstyrelsemöte som icke ordförande, jobba, god fruktsallad, fika med julia, middag på kulturhuset, teatern rockenroll och palle med matilda och öl. fin dag fast jag måste säga att jag har lite svårt att få bort allt bajs från min hjärna efter gårdagens diskussioner om just detta ämne. inte okej helt enkelt.

jag och malin har lovat calle att sätta upp en improvissations teater och en konsert med tema döden. jag undrar verkligen vad vi täntke med när vi sa ja till det. men det är bara att bita ihop och spela död. men seriöst. vilken festival är så dumma att dom har tema döden på sin 10års jubileums festival. det är verkligen inte okej. det kommer bara döda stämningen innan stämningen ens är född.

nu är det demostration som gäller!


tjarå! 

tårta och folköl

okej, jag är stor nu! igår var den magiska dagen. den var faktiskt lite magisk. jag brukar aldrig känna att jag är ett år äldre när jag fyller år men igår kände jag mig faktiskt mer vuxen än i söndags. att fylla 18 är helt okej! det var en fin dag och jag åt massa tårta och hade det fint och gick många gratulationer och så. jag avgick även som ordförande för elevrådet och fick en fin termos av olle och jag har nu grymt stora planer för hela elevrådet! allting kommer bli så grymt och mina projekt är oräknebara!
jag hade även ett roligt samtal om elevråd och elevrådsmänniskor med karin och hanna. jag kom även på att jag har haft alla tjänstemän som någonsin har jobbat med uppsalas elevråd. då känns det som att jag har varit med länge i gamet.

igårkväll köpte jag folköl på ica. det kändes stort! (eller inte jättestort om jag ska vara ärlig. men det var väl en kul grej tänkte jag)

nu är allting feting stressande med projektarbete. och självklart är det utskrifterna jag talar om. men det funkar det med.
petters senaste skiva är bra, bättre, bäst och snart ska jag dansa hela natten lång!!

tjarå!

facebook dejting

vad skall man göra för att få ner denna söta flicka till Malmö på en dejt? :D

Mvh. Tobbe

eeeh... ja vad svarar man?
jag älskar facebook och att folk från skåne försöker ragga upp en. det är kul att folk uppskattar en utseende eller nått. men en 27åring i skåne? jag vet inte alltså. fast vad vet jag. det kanske är så här man hittar mannen i sitt liv?

idag vann vi våran basketmatch. känns bra! killarna spelade för en gångs skull basket och då är det inte mycket som kan stoppa dom! våra konfirmander är alltid lika sweet och jag fick  fin fina rosa blommor av kyrkan som et grattis på 18års dagen.

jag var även och såg sams teater ikväll. avslutningn av dag thelander. en mycket bra pjäs och sam gjorde det otroligt bra! en svår och djup handling som kom väldigt nära min egen tid på tunaberg. alltså, jag har aldrig känt som david. aldrig aldrig men det andades så himla mycket högstadiet att det var svårt att inte tänka tillbaka när jag själv gick dom lyckliga åren i idrottsklass och levde livets glada tonårsdagar med första fyllan, olycklig kärlek och onödiga parkstrul. men det var en fin tid!

imorn smäller det för övrigt. på många olika sätt!


tjarå!

2 days to come

det är lördag den 1 mars idag. det betyder i sig att det är vår, mars, lördag, första dagen i månaden m.m. men det betyder också att det är exakt två dagar kvar till min födelsedag. vilket betyder att om två dagar blir jag vuxen på riktigt. jag fyller 18 och får bestämma över mig själv och sånt. känns bra känns bra! känns på tiden med andra ord. men vad innebär det mer konkret kan man ju fråga sig. jag tänkte skriva upp en punktlista på saker jag på måndag får göra lagligt:

- supa lagligt
- skaffa riktig internetbank
- skriva över mobilen på mig själv
- köpa folköl, cigg, snus och 2,25 cider
- betala vuxenpris på endel ställen
- öppna egna bankkonton typ
- komma in på konserter med 18årsgräns
- ta körkort
- söka fler jobb
- bestämma över mig själv
- gifta mig

typ det och lite mer. känns bra känns bra!

nu ska jag gå och simma



tjarå!



 


RSS 2.0