nostalgi

yepp. det känner jag ganska ofta. jag gillar nostalgi och jag älskar att känna samma känslor som jag gjorde för länge sen. och vad var det då som frambringade dagens nostalgi då? jo, håkan hellström. trött och sliten som jag är har jag ikväll legat hemma och ätit sushi och kollat på håkan och sven bertil taube som sjöng lite sköna visor. men det som verkligen frambringade känslorna till våren 05 var när håkan sjöng "jag har varit i alla städer". 
   jag minns så väl när jag var precis 15 fyllda år och var konfirmand och gick i åttan och hade blått hår. jag saknar alla de sakerna. den våren var mycket fin. jag hade inte upptäckt alla problem som jag har idag. då var jag en helt levande tonåring som levde livets glada dagar och tyckte att stuprör, blått hår, randiga tröjor, converse och stjärnor under ögonen var helt rätt och mig. visst hade man problem och kärlekbegymmer och you name it. men det var fan bättre förr. 
   eller det känns så nu iallafall, som att det var bättre förr. antagligen tänkte jag så då också. men nu ser jag tillbaka på den tiden som något mycket fint. jag hade helt andra vänner då än nu och jag hängde på helt olika ställen från nu och jag hade mycket andra åsikter om saker än vad jag har nu.
   men det hör till att växa upp och gå vidare. men jag är inte den som skulle banga på att få uppleva de där håkandagarna igen.

tänkte bara droppa lite människor som jag gillar mycket
- matilda: bra, bättre, bäst. bra person helt enkelt som jag alltid har kul med
- pedram: bra klassis. tillbaka till 90-talet lite. 
- love: askul kille som är jävligt värd
- aleks: behöver jag säga nått? ärkebästis alla kategorier number one!!!!1

(ps. detta är dom jag gillade mest igår kväll, det var då jag bestämde att jag skulle skriva den här listan. så det finns alltså fler bra människor. men tja, dessa fick vara med i dagens blogginlägg.)


att komma tillbaka till lägenheten i gottsunda igår natt var också nostalgi, dock inte våren 05


tjarå

läppkombo och träning

nu är vi inne på julens tredje dag och det känns väldigt bra på nått sätt. jag vill mest bara att tiden till min 18års dag ska gå så fort som möjligt. känns lite dumt att inte vara fyllda det ännu. känner mig trots allt stor nog för att lagligt dricka alkohol. men nu är det bara 2 månader kvar och det går fort!

julhelgen har varit fin och bra. julafton var som alltid mysig och familjär som den alltid är. jag ägnade en stor del av dagen till att läsa julläsningen från UNT. massa spännande mord och brott som dom berättade om. sånt gillar jag! på kvällen köade jag och sofia utanför domkyrkan för att få dom bästa platserna till midnattsmässan. kändes lite som en konsert som vi stod och väntade på. o helga natt var grymt bra! fast jag tycker nog att det ska vara en man som sjunger och inte en kvinna. men det är kanske bara jag..

jag har även satt igång med träningen nu igen. efter ett och halvt års vila är det nu dags igen för lite motion. det är lite kul att alla blir så förvänade över att jag tränar men hallå, jag har liksom gått i idrottsklass och spelat fotboll och basketganska länge så egentligen är det mer konstigt att jag inte tränar. nu går jag ut långa promenader och sen ska jag börja simma. känns bra känns bra.

idag trängdes jag med alla andra människor nere på stan. som tur var visste jag exakt vad jag ville ha så jag slapp stå i massa köer. det blev ett "däck" från monki som man har runt halsen och ett orange och ett rosa läppstift. det blir assnyggt att ha en läpp var. fick idén från elle. fast nu har jag glömt vad make up artisten heter. men snyggt tycker iallafall jag att det är.

nu ska jag gå och fixa en laxförrätt till pappsen som fyller år idag, grattis!


tjarå 

3x bra saker i jul

nu är det jul igen och nu är det jul igen och när började allting gå i 140 dygnet runt. dagarna är längre än förut och jag blir större för varje dag som går. för typ en månads sen började vi skolan, känns det som. för ungefär 3 månader sen ar jag i berlin och åt sushi, känns det som. men det är inte riktigt så det är inser jag. snarare 4 månader sen skolan började och ett halvår sen berlin. jag vet inte riktigt om jag gillar att allting går så himla fort men jag tänkte lista lite saker som jag fullkomligt älskar såhär i juletider. för det är trots allt julafton imorgon och jag sitter just nu i mitt nya rum och väntar på att det ska bli min tur för det årliga julbadet.

1. vara hemma
jag älskar verkligen att gå omkring här hemma med min familj utan smink och fula kläder och bara pyssla, baka, skratta och ha det allmänt bra. jag gillar dagarna innan jul nästan lite mera än själva julen. jag gillar verkligen att vänta på saker. 

2. o helga natt
min nya favoritsång. jag antar att det inte är så många andra 17åriga brudar som fullkomligen ÄLSKAR o helga natt. den är så bra och fin och ungefär det ända jag gjort den här helgen är att gå omkring och sjunga den. och då menar jag inte lukas version av o helga natt/ryska nationalsången. jag längtar otroligt mycket till midnattsmässan imorn då jag ska få höra den live igen

3. sweet home alabama
vilken film! vilken låt! igår satt familjen samlad framför TV:n och filmen Sweet home Alabama. den är så fin och vacker och rolig och alldeles underbar. jag grät mig igenom ungefär hela filmen och direkt när den var slut (och jag hade samlat mig till ljudet av o helga natt) satte jag på den låten på repeat och dansade lite fint sådär framför spegeln. behöver jag säga att jag blev obotligt kär i jake?

annars så börjar nyårsplanerna bli storslagna och jag tror jag kommer äta mig tjock på hemmgjort dajm i jul.

hoppas ni alla får en riktigt God Jul!
lyssna lite extra på o helga natt och ät lite extra mycket knäck och skinka.
tänk på att släcka ljusen och glöm inte bort familjen bland alla julklappar

GOD JUL
från mig till er!


tjarå



mitt framtida liv i en kibbutz

det stora frågetecknet just nu. hur sjutton ska jag hinna med allting jag vill göra? jag har trots allt bara åren då jag är 19-30 att göra allting som jag verkligen vill görs. sen är det nog bäst att skaffa sig ett jobb och stadga sig lite. jag har ju varit ganska säker på att jag först vill jobba med elevråd, sen till berlin och sen tillbaka till uppsala och plugga nått spexigt. men idag när jag har suttit och skrivit min essä och utopier fastnade jag för kibbutzerna i Israel. för er som inte vet är en Kibbutz ett samhälle som går efter Karl Marx lära. man kör på tänket "från var och en efter förmåga och till var och en efter behov". helt enkelt att man jobbar så mycket och med det man orkar och äter så mycket man behöver. helt underbart tycker jag att det låter! det liknar verkligen min egen utopi. det bästa med detta är att det inte är ett i raden av misslyckade socialistiska/kommunistiska försök till en bra värld. nej, det här finns på riktigt och man kan som svensk åka ner och jobba och bo där som volontär några månader. det låter helt underbart måste jag säga men när ska det hinnas med?
jag funderar på att det får klämmas in innna berlinåren.
jag kanske inte behöver fundera över det nu. nej det behöver jag inte.

nu behöver jag bara ägna tid åt mitt och emilies projekt (och lite religion och engelska såklart, men det är snart klart)


tjarå!

min bilddagbok

lite kul att sofia kom hem nyss och sa att några brudar i hennes fotbollslag hade sagt följande
"folk brukar säga till varandra, har du kollat in kerstins bilddagbok?"
kul att den har blivit så populär! HAHAHAH
men det är kul att 92-tjejerna är med i svängarna. vem vet, nån gång kanske jag har något som faktiskt skulle intressera dom på min bdb.


tjarå

Tjejsnack, Stockholm och jobb

Det är alltid kul att göra lite annorlunda saker, eller i alla fall saker som man inte brukar göra. Igår var det tjejmiddag hemma hos Anna Persson Nygårdh. Eller, tjejmiddag och tjejmiddag. Anna fyllde år så vi firade henne. Men vi blev bjudna på middag (som var väldigt god för övrigt) och vi var bara tjejer. Det blev mycket prat om både det ena och det andra såsom bloggar, snygga manliga skådespelare, lärare, andra elever på våra skolor, knasiga relationer och allt annat som hör en riktig tjejkväll till. Mest kul var nog att träffa Märta igen. Det är tråkigt att du slutat på Rosendal! Kvällen avslutades utanför orange där jag pratade lite med Matilda.

 

Just nu är jag i bilen på väg hem från Stockholm. Jag har varit här med familjen och dels titta på NK:s julskyltning och dels gått på glöggfest hos några vänner här i Stockholm. Jag har nog aldrig sett en så fin lägenhet någon gång som denna dom bodde i. En hel våning med högt i tak och jättefina rum. Toaletter är alltid det jag spanar in först och även det som säger ganska mycket om resten av lägenheten/huset. Kan meddela att dom höll hög klass!

 

Annars är jag trött och i ett stort behov av ett jobb. Hoppas på OD jobbet men vet inte riktigt om jag orkar åka till Stockholm 2-3 gånger i veckan. Så om ni har något jobb åt mig här i Uppsala så tackar jag gärna ja. Jag kan göra i princip vad som helst! Kom på idag att drömjobbet måste vara som städare på Grand Hotell. Jag skulle inte banga på det direkt!

  Får se vad kvällen har att erbjuda. Träffa Matilda och Emilie låter bra!

 

 

Tjarå!


saknaden..

det är precis sånna här tillfällen som det jag befinner mig i just nu som får mig att känna mig nostalgisk, ångestladdad, framtidsoptimistisk, glad, arg, ledsen och egentligen alla känslor som går att känna. jag lyssnar på musiken från amelie och vet inte riktigt vad jag saknar mest. dig, dig eller den gången. den gången och den platsen och den tiden som var så underbar. och ni2 som var dom bästa just då! det kommer jag aldrig att glömma. inte heller mina tårar. det är svårt att glömma när man inte vill.
   mamma frågade nyss vad jag önskade mig i julklapp och jag inser att jag inte är liten längre. man är stor när man kan säga till mamma och pappa vad man önskar sig i julklapp och sedan veta om att man ska få det istället för att spänd öppna paketen på julafton och få fina och bra saker men som man inte önskade sig. nu är jag stor nog att veta själv vad jag önskar mig (och det är inte första året det är så här vilket bara är egentligen ännu mera deprimerande).
   ibland tror jag att jag är en sån person som saknar för mycket. jag har vissa guldkorn i livet som jag alltid vill uppleva igen. men det funkar inte så. man kan inte leva i dåtid. men det är jag expert på. och just nu är ett tillfälle jag saknar. men egentligen vet jag inte vad jag saknar. men bara att jag saknar något som inte längre finns. men ändå vill jag inte ha det tillbaka men samtidigt gör det så ont att inse hur saker och ting har blivit. det är mycket som inte är som det en gång varit. jag tänker mycket på rättvik, basketen, gamla klassen, gamla vänner, gamla relationer, västeråsträffarna och ni! jag saknar basketen grymt mycket. vi hade ett underbart lag och jens är och kommer alltid att vara den bästa coachen någonsin. jag undrar om rättvik någonsin kommer bli detsamma. jag tvivlar och det gör ont. ni kommer aldrig bli detsamma men det gör inte lika ont. vissa människor finns kvar i mitt liv och er älskar jag! men vad hände med resten? vart tog relationerna slut? jag vet inte om jag ska sakna.

och aldrig trodde jag att jag kunde ha dom där iskalla känslorna som kryper längs ådrorna. men nu vet jag
jag är kär och det är min hemlighet!



tjarå!

klassfest

jag vet inte riktigt hur jag ska skriva det. men vi hade klassfest i fredags och det var kul! kul är kanske inte riktigt rätt ord men knas, upplevelser, skratt  mängder, glödlampor över folks huvuden (dom får en idé alltså), underbart, roligt, perfekt och alldeles, alldeles underbart! jag har aldrig varit med om en bättre klassfest (till historien hör att det har var första gången någon klass som jag gått i hade klassfest)
det var helt enkelt en tradiotionell klassfest där alla blev fulla som att det inte fanns någon morgondag och folk dansade "exotiskt" och nästan knullade. men sånt är bara kul! (speciellt såhär i efterhand!)

annars tycker jag att henrik tar sitt kusinansvar och fixar biffen på lördag med clap to this. det är bra med kusiner som är lite insatta och kan fixa saker!
för övrigt är saker bra, som alltid!
jag vet även en sak som många av er vill veta!

image37

jag på klassfesten


tjarå!

det går bra nu

så har ännu en skolvecka gått och jag klagar inte. det bästa är att jag trodde vi hade asmycket att göra men det har visat sig att det inte är så förskräckligt mycket att fixa. great! ska försöka skriva klart halva essän idag! då har jag en vecka på mig att göra klart resten vilket låter som en bra idé. sen engelskan också men den fixar jag på ett kick!

annars har jag lite glädjande nyheter jag tänkte dela med mig med er:

1: igår ringde soran mig och berättade att rosendalsgymnasiet är uttaget till Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders. det är inget att skämta med och jag trodde aldrig att vi skulle bli utvalda (endast 15 skolor i hela sverige får delta)

2: föreningslivet på den här skolan går verkligen framåt! på bara igår och idag har det skett tre märkbara aktiviteter
euroforiska föreningen delade ut saft i matsalen, finska föreningen firade finlands självständighets dag och TTF:s julgrupp visade julkalendern och delade ut pepparkakor i morse. just love it! det här kommer bli ett grymt år!

3: vi har klassfest ikväll hemma hos mig i gottsunda. det ska bli askul att se hur alla blir på fyllan och vad som egentligen ligger under ytan. det kommer bli bugg och fest hela natten lång! (okej, inte hela. jag ska upp astidigt imorn för att coacha basket. men vad gör man inte!

4: det känns som att allting går precis som det ska gå nu för tiden. jag har inte mycket att klaga på och det jag skulle kunna klaga på ser jag istället på med leende på läpparna och känner att jag är liite bättre. + att jag skrev klart en GRYMT bra dikt igår. eller, jag tycker den är askalas. hoppas bara andra tycker det också. för det är väl ganska viktigt antar jag. att kreativa saker man gör även ska gillas hos andra.


annars mår jag bra
på söndag flyttar jag hem


tjarå!

RSS 2.0