the untz untz trip noll7

fantastiskt! ah, fantastisk! det är så jag vill sammanfatta den otroliga resa. min och sams london-berlin resa. det hela började sock med att jag var sjuk som ett as och snöt ut hela atlanten i snor. men allt blir bättre och jag blev frisk och vi gjorde london. det blev konstmuseum, promenader, cafér, fotografering, hoppning, tunnelbanepkande, shopping, turistning och allt sånt där man vill ha när man är i london. det var en fantastisk fin stad och jag vill verkligen åka tillbaka. nothing hill är världens bästa shoppingställe och mitt arvika leende var framme ett antal gånger.

efter att ha nästan missat planet till berlin kom vi äntligen fram till denna fantastiska stad! så fint och vackert! även fast jag varit där ett antal gånger blev jag alldeles kär i staden igen. som att bli nykär. vi var även där lite turistiga och första kvällen åt jag sushi och drack coca cola. konstigt med tanke på att jag inte gillar sushi och bojkottar coca cola. men vad gör man inte när man är i berlin liksom! vi åkte runt i prenzlauer berg, kreuzberg och mitte och shoppade, knäppte kort och jag iallafall blev alldeles kär i denna stad. klart jag ska flytta hit! på fredagen förfestade vi och åkte sedan in till bang bang club som låg under en s-bahn station. en mycket mysig indierock klubb där vi blev bjudna på gratisdrinkar av en lett och dansade järnet till alla hits. allt var bara så bra och du var bäst och jag ville aldrig åka hem.

ja, allt var verkligen precis så bra som jag hade tänkt mig att det skulle vara. båda två är städer jag verkligen tänker åka tillbaka till. nu är det lite tungt att vara hemma men jag och aleks ska till berlin i höst så det får mig att skina upp lite iallafall.

nu bär det av till småland för utvilning och harry potter läsning.
vi ses om två veckor!

tjarå!

image14

utanför där vi bodde i london

image15

jag var turistig och blev avmålad

image16

vi var runt och shoppade i nothing hill

image17

vi var på the new tates och kollade på konst och tog hoppkort

image18

vi kom till berlin och var turistiga

image19

vi var i vackra prenzlauer berg och shoppade

image20

vi gjorde oss snygga och hade en riktig utekväll i berlinimage21

och vi hade en alldeles underbar resa!
tack sam!

"jag älskar mitt liv"

mitt huvud säger fortfarande úntz úntz úntz. igår kväll var fest precis så som det ska vara! mitt arvika leende kom fram många gånger under kvällen. hela gårddagen var bara bra egentligen. allt gick min väg och så. jag unnade mig att sola för första gången denna sommar. det var skönt och sam kom och överraskade mig på verandan. vi fikade, läste tidningen och solade. precis så som det ska vara. madde ringde mig och ville leka. och eftersom madde är en sån himla bra tjej tyckte jag att det lät som en strålande idé. hon kom hem hit och vi kirra goda macks och drack vin. gjorde oss partyfina och gick ut till hum c för att träffa kidsen och bli fulla. det blev vi och aleks kom. kvällen var bra med en ovärd brand, chips, människorv, vin och mycket mer. när klockan började närma sitt ett drog sig jag och aleks till orange där elin spelade fläskelectro, klibbig klubbhouse och rocktechno. det var fest och vi dansade oss varma och hade en riktig kerstin&aleks kväll. en värd kväll helt enkelt och allt var bara bra. nu är jag bara bakfull och vill bli frisk och imorn åker vi.

så tja, ring mig inte i veckan när ni har tråkigt. för jag kommer antagligen ha mycket roligare än er och tänker inte svara. mest för att det blir för dyrt så.


tjarå!

image12

jag och aleks i feministisk kärlek

image13

fezt på orange

if you can't úntz, you nothing for me baby

mycket har hänt under den senaste tiden och mycket mer kommer att hända. sen senast jag satt här vid en dator har mitt liv varit på topp och jag ha mått som en gud med upplevelse räckandes för ett år. det hela började såklart med arvikafestivalen som alltid är bäst. första kvällen var vild&galen och jag har aldrig dansat så mycket till så bra musik i hela mitt liv. jag fick höra kommentarerna: "ställ dig där uppe för det är du som får igång fezten", fan vad bra du är på att dansa", "kom och dansa med oss, du dansar så bra!" och det kändes bra när bruden kom och sa. "är du fortfarande kvar?" och när hon får svarat "ja" säger hon "har du varit här hela tiden?" och när hon fick svaret ja även den gången sken hennes ansikte upp. jag har aldrig mått så bra som då och mitt leende ville nästan spricka. resten av arvika kunde inte riktigt bli lika bra men det var aldrig dåligt. bara ibland. men så är det alltid. jag fick bli arg och jag var full och dansade till ellen alien som var den bästa spelningen någonsin. jag fick hela campet att säga untz, untz, untz  och familjen, scissor sisters, tingsek, och massa massa mer gjorde min festival och sam såklart. bättre än bäst som alltid. mitt leende blir stort när jag tänker tillbaka på det och jag längtar redan till nästa år. även om leran var ett minus så väger allt det braiga upp och nu vill jag bara dansa...

men min resa slutade inte där utan jag fortsatte med tåget från arvika till rättvik. jag fick under den resan vara med om för första gången att tåget stannade för att ta en fikapaus. konduktören ropade ut att om en kvart ska vi stanna vid ett värdshus för att kunna köpa lite fika och kaffe och så. mysigt! i rättvik fick jag lära känna några av dom underbaraste och härligaste barnen på denna jord. även fast deras liv och bakrund inte kunde vara mera trasig visade dom upp leende efter leende och visade en sådan glädje jag aldrig sett förut hos ett barn. jag har aldrig känt mig så liten och hjälplös som då och ni kommer för alltid vara mina hjältar!

men nu är jag hemma och det är skönt. tvätta och sova ut lite innan måndag då jag och sam tar flyget till london för att senare åka till berlin. imorn kommer han hem och då ska vi ha six feet under kväll med ost, vin och mys.


tjarå!

ARVIKA!!!!

yes, nu åker jag!
ses där eller ses sen
ses vi sen missar du årets fest!

tjarå!

det här med frej...

igår skickade min vän Pedram en länk till mig som var ett blogginlägg av en snubbe som uttryckte sitt stora hat för slagsmålsklubbens frej. och det var svårt att inte skratta när jag läste den. för det känns som att fler och fler orkar lägga ner stor energi på att hata den här personen. det är aldrig någon som känner frej men ändå har alla rätt att säga sitt stora förakt till honom. jag tycker bara det hela är väldigt komiskt. jag känner inte heller frej så visst, han kanske är jävligt jobbig, dryg och allt det där som dom skriver att han är. men jag känner honom inte så jag låter bli att säga min åsikt. det jag har märkt, och som får det hela att bli jävligt roligt, är att varenda som skriver om sitt hat mot frej är killar. jag har inte läst en enda brud som skrivit hur mycket hon hatar han. nej, alla är killar och det alla stör sig på är hur tjejer kan tycka att han är snygg i sina nördiga brillor, fula kläder och blekingska dialekt. och självklart ska detta hat alltid gå ut över slagsmålsklubbens musik som om frej vorde den ända personen i det bandet. det folk alltid missar är att det är 5 snubbar till (vilka man aldrig hör ett enda ont ord om) nej det handlar bara om frej hela tiden, även om bandet själva säger att de inte vill ha någon frontfigur. även på emmabodas "önska artist forum" går det att läsa en livlig diskussion om slagsmålsklubben borde komma eller inte till den festivalen. hälften av inläggen är positiva till en konsert med smk medan hälften inte alls vill se dom där. och då är det roliga igen att dom som inte vill ha dit slagsmålsklubben ofta nämner att dom "är trötta på den dryga frej ska drälla runt på campingen". men det är ju verkligen ingen som tvingar er att se dom eller hänga med frej!

nej, det är bara att konstatera att alla det här snubbarna enbart är avundsjuka på frej för att det var han och inte dom som var först ut med glasögonmodet och att han får alla brudar och inte dom. jag vet inte, men den här grejen att alla har rätt att klaga på människor bara för att dom är något slags offentliga tror jag inte riktigt på. lär känna snubben först så kan du sen säga med säkerhet hur mycket du hatar honom.

chillerillday

mmpop! idag är kerstins årliga TV dag. eller jag har inte någon årlig TV- dag men ibland känns det som att jag bara kollar på TV en gång om året. just nu är det live earth galan som håller på fram till åtta imorgon bitti så jag ska nog kunna sysselsätta mig. under aktuellt som är den ända pausen bär det av till statiol för inköp av chips och dipp! min mamma blev jätteglad när jag sa att jag funderade på att vara hemma ikväll. kanske borde börja vara hemma mera? kanske det kanske. ikväll ska det bli chill hemmakväll för hela slanten. så om ni vill träffa mig får ni komma hem hit.

och igår kom jag hem från rättvik där jag träffade sara, min storasyster, sam och allt annat trevligt folk som befann sig däruppe. men tydligen var det någon som hellre lekte med konfirmander än träffade mig... men jag är inte den som är bitter. jag träffade aleks när jag kom hem så då blev allt bra för hon får mig alltid på bra humör och så är hon min matkompis. vi äter verkligen alltid när vi ses. men det är bra.

nu ska jag fortsätta med TV-tittande


tjarå!

peppen

hektisk dag med mycket att göra. = en helt vanlig dag i kerstins liv. det är ju för sjutton sommarlov och jag borde ta det lugnt! vad hände med det liksom. menmen, imorn blir det rättvik och antagligen kan jag chilla lite där. det ska bli roligt iallafall att åka upp och träffa folket där. är väldigt pepp måste jag säga. kommer bli bra!
arvika är peppen som står högst upp nu. inget kan gå fel! allt är bra, spelschemat som släpptes idag är grymt och jag går runt med ett stort leende på läpparna. för även om det ä rmycket just nu så går allting ändå min väg.

tjarå!

och nej, det var inte så fezt

peace & love var en stor besvikelse måste jag säga. jag har länge sagt att det är en dålig festival men nu kan jag verkligen säga det och mena det eftersom jag gett festivalen två chanser och ingen av gångerna har det varit party. det hela började med att tredagarspassen var slut så vi fick andra band man inte kom in på campingen med så vi fick hålla på ett bra tag bara för att komma in på campingen, något vi redan betalat med. och det är kul att få höra kommentaren "vadå, tror ni att det finns tillräckligt med band eller?" och jag vet inte riktigt vad jag ska svara på en sån grej. för jag tror faktiskt att en festival trycker upp tillräckligt med band. men det kanske är att kräva för mycket? vad vet jag liksom...
jag hade trots allt lite kul och fick se band som tingsek, timbuktu, snook, lars winnerbäck, slagsmålkubben, the plan och lite annat smått och gott så jag ska inte klaga allt för mycket. jag hade roligt med sam, sara och hanna + lite fler schöningar så det var helt okej.
men på söndagen var det bara att konstatera att p&l verkligen inte är min grej och att jag aldrig mer kommer åka tillbaka dit. när jag gick och la mig på lördagen tänkte jag "nu ska jag somna och vakna upp i arvika". för arvika kommer bli sommarens fest! jag längtar verkligen dit nu. och det bästa är att det bara är en vecka kvar! loveli!

på torsdag åker jag till rättvik och träffar sam, christoffer, adde och alla andra braiga människor där uppe.

tjarå!









RSS 2.0